Editorial in De Stad Amersfoort (week 15)

MBO Amersfoort heeft regelmatig een eigen katern in weekblad De Stad Amersfoort. Met een oplage van ruim 70.000 exemplaren wordt de krant verspreid in Amersfoort zelf en Hoogland en Hooglanderveen. Voor iedereen die de krant niet ontvangt, is er de mogelijkheid deze online te lezen. De artikelen in de katern van MBO Amersfoort hebben we hieronder geplaatst.

Open Huizen…

Kom sfeer proeven tijdens het Open Huis

De DHTA is een nieuwe school binnen MBO Amersfoort en heeft uiteraard Open Huis. De Open Huizen vallen in studiejaar 2015-2016 nog niet samen met de andere scholen.

Open Huis DHTA op 16 april

Ingang DHTA in Utrecht

Interesse in zorg, techniek én handel? En zoek je een studie die dat allemaal in zich heeft? Heb je een studie op het oog, maar twijfel je nog? Wil je gewoon eens sfeer proeven? Van de in Nederland beschikbare opleidingen in gezondheidstechniek zijn de meeste alleen bij de DHTA te volgen, dus is het Open Huis jouw kans om kennis te maken met een unieke school.

Op zaterdag 16 april ben je tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom aan de St.-Laurensdreef 22 in Utrecht om kennis te maken met de opleidingen en toekomstmogelijkheden, de vakdocenten en het gebouw zelf. In de praktijklokalen zijn doorlopende demonstraties van het vakmanschap van opticiens, audiciens, tandtechnici, orthopedisch (schoen)technici, schoenherstellers en maatschoenmakers. Kijk voor meer informatie op: dhta.nl en dutchshoeacademy.nl

20160413 BDU Open HuisOpen Huis MBO Amersfoort op 20 april

Klaar voor de volgende stap en wil je aan de slag in toerisme, sport, veiligheid, techniek, horeca, kap- of schoonheidssalon of zorg en welzijn? Heb jij nog vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden tijdens of na de studie?

Op woensdag 20 april tussen 18.00 en 21:00 uur kun je terecht bij de opleiding die jouw interesse heeft. Tijdens het Open Huis kun je vragen stellen aan studenten, docenten en studiecoaches en kun je de locatie ontdekken gedurende een rondleiding. Voor meer informatie over het Open Huis, locaties, registratie en onze opleidingen, kijk op: mboamersfoort.nl/openhuis

…en verhuizen

20160413 BDU VerhuisbewegingenNaast Open Huizen hebben een aantal opleidingen ook plannen om te verhuizen. We zetten de verhuizingen op een rij.

School voor Economie en Ondernemen

Studenten van de School voor Economie en Ondernemen niveau 2 gaan na de zomer naar de locatie aan de Matthijs Vermeulenstraat en van niveau 3 / 4 gaan naar de  HU, locatie Amersfoort.

School voor Gezondheidszorg

Na de zomervakantie worden de BOL/BBL opleidingen (alle niveaus) aangeboden op de locatie aan de Leusderweg 30 in Amersfoort. De School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn zijn dan op dezelfde locatie gehuisvest.

School voor Veiligheid

Deze zomer verhuizen de studenten van de School voor Veiligheid van de locatie Bokkeduinen naar de locatie Matthijs Vermeulenstraat.

Maximale inzet The Passion

20160413 BDU The PassionWe kunnen terugkijken op een succesvolle inzet van onze studenten tijdens The Passion. Onder begeleiding van vijftien instructeurs waren 65 toekomstige beveiligers actief en door heel de stad terug te vinden. Te herkennen aan de gele hesjes van MBO Amersfoort waren zij het eerste aanspreekpunt voor toeschouwers met vragen.

Vooraf, tijdens en na het evenement deden de studenten van de opleiding Beveiliger van MBO Amersfoort waardevolle praktijkervaring op die zij in hun werk later kunnen gebruiken. Een unieke gelegenheid en mogelijkheid voor deze groep studenten en de opleiding. Hoofd Bedrijfsveiligheid Dick Stuijvenberg kijkt met een grote glimlach terug: “We hebben weer ons steentje bijgedragen aan de veiligheid van de samenleving!”

In De Stad Amersfoort van 30 maart 2016 bleek dat de aanwezigheid van onze studenten al was opgemerkt.

Zo veel mogelijk praktijk

De School voor Veiligheid probeert bij zo veel mogelijk lokale en regionale evenementen aan te sluiten om de studenten echte, relevante ervaring op te laten doen. De volgende praktijksituatie is op 9 april als in Fit Academie Bokkeduinen de G1000 wordt gehouden. De studenten van de opleiding Beveiliger ontvangen en begeleiden dan weer een grote groep mensen. Meer informatie over de opleiding: schoolvoorveiligheid.nl

Nieuwe menu’s en nieuwe gerechten

20160413 BDU OiB First Class20160413 BDU OiB LHKZowel bij First Class als bij Leerhotel Het klooster staan er nieuwe gerechten op het menu. First Class heeft een nieuwe menukaart voor lunch of diner en voor take-away. Bij Onderwijsbedrijf First Class werken mbo-leerlingen niveau 1 aan hun toekomst met passende begeleiding. First Class zit in NS station Amersfoort (uitgang Piet Mondriaanplein). Kijk voor meer informatie op: firstclassamersfoort.nl

Leerhotel Het Klooster heeft een nieuwe menukaart én luidt het aspergeseizoen in met een Aspergeweek. Van 9 tot en met 14 mei geniet u van een uitgebreid en exclusief viergangendiner voor € 27,50 per persoon. Het volledige menu is op 8 april bekend, maar u kunt nu al reserveren via reserveringen@hetkloosterhotel.nl of 033-4678750. De laatste updates vindt u op: leerhotelhetklooster.nl/aspergeweek

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen