De Dag van…

Het begin van de zomer

Vandaag begint de zomer. Er is nog weinig van te merken. Met de buien van afgelopen week en de lage temperaturen voelt het meer als voorjaar dan zomer. Naast het begin van de zomer is 21 juni ook meteen de langste dag. Volgende week hebben we al weer een kwartier minder lang daglicht.

De langste mens

Het is niet de langste dag. Het is ook de National Dag van Lange Mensen. We worden steeds langer en Nederlanders behoren tot één van de langste mensen ter wereld. De gemiddelde Nederlandse man is 1,84 meter en de Nederlandse vrouw is gemiddeld 1,71 meter.

Beiden zijn klein vergeleken met de langste Nederlander. Hij komt uit de buurt van Amersfoort. De man is 2,21 meter en woont in Laren. Niet alleen is zijn lengte indrukwekkend. Ook zijn schoenmaat is bovengemiddeld: maat 54. Je hebt stabiliteit nodig met die lengte.

Nationale Dag van Lange Mensen op de langste dag van het jaar

Rob Bruintjes © Dingena Mol

Dit jaar wordt de Nationale Dag van Lange Mensen voor het eerst gehouden. Waarom Nederlanders zo lang worden? Omdat lange mensen gemiddeld meer kinderen krijgen en vrouwen vinden langere mannen aantrekkelijker. Wat ook helpt is dat de leefomstandigheden in Nederland goed zijn.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen