‘Ik startte tijdens mijn studie al met mijn hbo’

Rick, tweedejaars financiële dienstverlening

Bij MBO Amersfoort begint je carrière op de eerste dag van je opleiding. Rick Hakvoort (21) is tweedejaars financiële dienstverlening en nu al een baas. Hij doet de verkorte route (MHBO), volgt naast zijn opleiding nog een avondstudie op hbo-niveau en werd tweede bij de World Skills Netherlands vakwedstrijd. Dat Rick ambitieus is, viel ook zijn stagebedrijf op. Daarom hebben ze hem gevraagd te blijven.

‘Ik wilde graag het bedrijfsleven in, zo kwam ik uiteindelijk bij de School voor Economie en Ondernemen terecht. Daar kan je echt alle kanten op, ik heb zelf gekozen voor Financiële Dienstverlening. Ik kom van de havo, misschien lijkt het dan geen logische keuze om met voor MBO Amersfoort te kiezen, maar voor mij was dat het wel. Ik kon een verkorte route (MHBO) doen van twee jaar en direct starten met een stage.’

‘Het één sluit het ander natuurlijk niet uit. Tijdens mijn studie had ik behoefte aan extra uitdaging, dus ben ik het gesprek aangegaan met docenten. Zij hebben echt met mij mee gedacht. Ik ben gestart met een avondopleiding waar ik een aantal vakken haal op hbo-niveau. School stimuleert dat en heeft mij vrijstelling gegeven voor een verschillende lessen.’

‘Daarnaast is de begeleiding heel persoonlijk. Docenten kennen alle studenten en weten wat ze leuk vinden. In november kwam er een docent naar mij toe met de vraag of The World Skills Netherlands niet iets voor mij is. Dat is een landelijke vakwedstrijd. Na verschillende rondes ben ik tweede van Nederland geworden in mijn vakgebied. Mijn docenten zijn uiteindelijk ook naar de finale in Leeuwarden gekomen, dat zijn leuke dingen.’

‘Mijn stages zijn voor mij toch het belangrijkste, uiteindelijk leer je in de praktijk tien keer zo snel. MBO Amersfoort heeft veel warme contacten en zo kwam ik bij een leuk en jong accountantskantoor terecht. Tijdens je stage leer je echt alle kanten van het vak, van de adviseurskant tot de financiële bedrijfsvoering. Ik heb mij uit de naad gewerkt en dat is beloond, aan het einde van mijn stage kreeg ik een baan aangeboden. Ik ga straks vier dagen aan het werk en op de vijfde dag naar school om uiteindelijk mijn hbo-diploma te halen. Zo heb ik het beste van twee werelden, voor mij was MBO Amersfoort dus honderd procent de goeie keuze.’

Is jouw keuze bevestigd? Als echte baas kan je dan natuurlijk niet rustig gaan zitten wachten. Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. Weet je nog niet of je geslaagd bent? Meld je toch alvast aan! Dan heb je zeker een plek 👊🏻

‹ Terug naar het blog

Stel jouw vraag of laat een reactie achter op de website van MBO Amersfoort

Reageren

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen